Gratis verzending
Hoge kwaliteit maatwerk uit Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd Thuiswinkel Zakelijk gecertificeerd
HomeAlle productenOnderhoud van deurmatten

Deurmat schoonmaken & onderhouden

Hoe houd je jouw deurmat net zo mooi als toen hij bij je bezorgd werd? Hier lees je hoe jij jouw deurmat het beste schoonmaakt.

HOE ONDERHOUD JE JOUW MAT?

Iedere deurmat heeft zijn eigen behoefte als het om onderhoud gaat. Wist je bijvoorbeeld dat je sommige matten zelfs uit kunt wassen? Maar dat je dat met een andere mat absoluut niet moet doen? Om te zorgen dat jouw prachtige Mattador in perfecte staat blijft leggen we graag uit hoe je jouw deurmat het beste onderhoudt.

Onderhoudstips
00:29

BEKIJK ONDERHOUD PER DEURMAT

Droogloopmatten schoonmaken

Een droogloopmat moet regelmatig worden gezogen om het vuil uit de vezels te halen. Daarnaast zijn droogloopmatten zonder extra aangezette rubberranden machinaal wasbaar op 30 graden. Gebruik bij het wassen geen wasverzachter. Dit vermindert namelijk de vochtopname van de mat. Heb je een wasmachine met een capaciteit van 7-8 kg, dan kun je tot maximaal 1,5 m2 wassen. Een wasmachine met een capaciteit van 5 kg kan maximaal 1,2 m2 wassen. Deurmatten met grote afmetingen moeten industrieel worden gewassen. Maak het filter van je wasmachine na het wassen schoon, want de mat kan pluizen loslaten. Was geen matten met elkaar die niet dezelfde kleur hebben. Droog de deurmat niet in het directe zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Schoonloopmatten schoonmaken

Schoonloopmatten behouden hun werking als ze regelmatig worden schoongemaakt. De stofzuiger is hierbij je grootste vriend. Eventuele vlekken kun je verwijderen met kraanwater. Ga niet met een schuursponsje of iets dergelijks op de deurmat schuren. Hierdoor kun je de mat beschadigen. Bij zakelijk gebruik kan je schoonloopmat industrieel gereinigd worden, bijvoorbeeld met stofzuigers met roterende koppen. Hiervoor kun je ook een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren.

Kokosmatten schoonmaken

Deze deurmat kun je het beste uitzuigen met de stofzuiger. Als er veel zand in de mat zit, kun je de kokosmat eventueel voorzichtig uitkloppen. Pas goed op dat de deurmat niet teveel gebogen wordt of er te hard tegenaan geslagen wordt, want dan breekt de rug van de mat. Kokosmatten zijn niet geschikt om buiten in een vochtige omgeving te leggen of schoon te maken met water, want dan gaat de mat schimmelen.

Buitenmatten schoonmaken

Buitenmatten, zoals een spaghettimat, kunnen worden afgespoeld met water en zeep. Als je een hogedrukspuit gebruikt, kun je beter niet te dicht op de mat spuiten. Houdt minimaal 1,5 meter afstand. Laat de deurmat goed drogen als hij schoon is.

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador

Onze klantenservice staat voor je klaar

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador