Gratis verzending
Hoge kwaliteit maatwerk uit Nederland
Snel geleverd
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd Thuiswinkel Zakelijk gecertificeerd
Deurmatten
Vloerkleden
Zakelijk
Klantenservice
HomeDeurmatten op maatOnderhoud van deurmatten en vloerkleden

Deurmat of vloerkleed schoonmaken & onderhouden

Hoe houd je jouw Mattador net zo mooi als toen hij bij je bezorgd werd? Hier lees je hoe jij jouw deurmat of vloerkleed het beste schoonmaakt.

HOE ONDERHOUD JE JOUW MATTADOR?

Een premium deurmat of vloerkleed als jouw Mattador heeft weinig onderhoud nodig. Toch kan hij af en toe best een beetje hulp van de stofzuiger gebruiken. Om te zorgen dat jouw prachtige Mattador in perfecte staat blijft leggen we graag uit hoe je jouw deurmat of vloerkleed het beste onderhoudt.

Onderhoudstips
00:29

BEKIJK ONDERHOUD PER MATTADOR

Marshall en Admiral schoonmaken (schoonloopmatten)

Onze Marshall en Admiral, die in de eerste plaats schoonloopmatten zijn, behouden hun werking als ze regelmatig worden schoongemaakt. De stofzuiger is hierbij je grootste vriend. Eventuele vlekken kun je verwijderen met kraanwater. Ga niet met een schuursponsje of iets dergelijks op de deurmat schuren. Hierdoor kun je de mat beschadigen. Klop de mat niet uit! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de rug beschadigt of zelfs scheurt.

Bij zakelijk gebruik kan je Mattador industrieel gereinigd worden, bijvoorbeeld met stofzuigers met roterende koppen. Hiervoor kun je ook een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren.

Mariner en logomat / mat met eigen ontwerp voor binnen schoonmaken (droogloopmatten)

De Mariner en de logomatten voor binnen zijn droogloopmatten. Een droogloopmat moet regelmatig worden gezogen om het vuil uit de vezels te halen. Daarnaast zijn droogloopmatten, als dit specifiek wordt aangegeven, machinaal wasbaar op 30 graden. Gebruik bij het wassen geen wasverzachter. Dit vermindert namelijk de vochtopname van de mat. Heb je een wasmachine met een capaciteit van 7-8 kg, dan kun je tot maximaal 1,5 m2 wassen. Een wasmachine met een capaciteit van 5 kg kan maximaal 1,2 m2 wassen. Deurmatten met grote afmetingen moeten industrieel worden gewassen. Maak het filter van je wasmachine na het wassen schoon, want de mat kan pluizen loslaten. Was geen matten met elkaar die niet dezelfde kleur hebben. Droog de deurmat niet in het directe zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Commander en logomat / mat met eigen ontwerp voor buiten schoonmaken (schoonloopmatten voor buiten)

Onze (logo)matten voor buiten kun je afspoelen met water en niet-agressieve zeep. Je kunt ze ook afspuiten met de tuinslang, maar doe dat niet te dicht op de mat. Houdt minimaal 1,5 meter afstand. Laat de deurmat goed drogen als hij schoon is. Deze schoonloopmatten voor buiten kun je natuurlijk ook stofzuigen, maar dan moeten ze wel heel goed droog zijn!

Tuxedo schoonmaken (vloerkleed)

Net zoals bij onze deurmatten, blijven de vloerkleden van Mattador het langst als nieuw als je ze regelmatig stofzuigt. Als je onverhoopt vlekken maakt, kun je die het beste te lijf gaan met een vlekverwijderaar of tapijtreiniger die daarvoor geschikt is. Kijk goed op de verpakking en lees de handleiding! Als je met spullen aan de slag gaat die er niet specifiek voor geschikt zijn, loop je het risico om je Tuxedo blijvend te beschadigen. En dat is voor niemand leuk.

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador

Onze klantenservice staat voor je klaar

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador