Gratis verzending
Hoge kwaliteit maatwerk uit Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd Thuiswinkel Zakelijk gecertificeerd
Menu
Menu
HomeHoe mat inmeten of op maat snijden

Meten, snijden en leggen

Om ervoor te zorgen dat jouw Mattador straks ook echt perfect gaat passen, is het belangrijk om zorgvuldig de afmetingen op te nemen en door te geven. Als je de nieuwe mat eenmaal thuis hebt, wil je misschien nog wat kleine aanpassingen doen, bijvoorbeeld omdat je leidingen door de mat wilt laten lopen. Ook daar helpen we je mee!

Het hele proces
01:51

Het inmeten van je ruimte

Het inmeten van de ruimte voor je mat is de eerste stap in het proces op weg naar jouw perfecte Mattador op maat. Wij helpen je in 4 stappen naar de juiste afmetingen.

STAP 1
Maak de ruimte waar de Mattador komt te liggen vrij van obstakels om de afmetingen goed te kunnen meten. Bepaal of de mat in een uitsparing in de vloer of op de vlakke vloer komt te liggen. Komt de mat vlak op de vlakke vloer te liggen, ga dan naar stap 3.

STAP 2
Als de mat in een uitsparing in de vloer komt te liggen, bijvoorbeeld op het luik van de kruipruimte, meet dan de diepte van die uitsparing. Controleer ook of de uitsparing haaks is, onze matten worden namelijk met rechte hoeken geleverd. Kokosmatten zijn door de dikte van minimaal 17 mm en maximaal 30 mm overigens uitermate geschikt voor een uitsparing. Als je graag een droogloop- of schoonloopmat wilt, maar de uitsparing is te diep, bestel dan een opvulmat van 3 of 6 mm.

STAP 3
Meet de lengte en breedte van de toekomstige plek van de mat. Het is van belang om alle zijden van de plek te meten (dus voor de lengte zowel links als rechts en voor de breedte zowel boven als onder). Je meet dus vier keer. Neem vervolgens de grootste afmetingen om een te kleine mat te voorkomen.

STAP 4
Kies vervolgens met behulp van de filters de juiste Mattador en vul de gewenste afmetingen in. Wil je een mat met rubberranden, geef dan de maten door inclusief die rand.

Uitsparingen of hoekjes uit je Mattador snijden

Als je een Mattador op maat hebt gekocht waar je zelf nog een hoek of ander stuk uit moet snijden, bijvoorbeeld voor leidingen, volg dan de volgende stappen.

STAP 1
Allereerst meet je het stuk dat uitgesneden moet worden. Zorg ervoor dat je alle zijden van het stuk goed nameet. Het kan namelijk zo zijn dat de muur niet helemaal recht loopt.

STAP 2
Teken de vorm van het uit te snijden stuk vervolgens uit op de achterzijde van de mat. Hier kun je bijvoorbeeld een krijtstift voor gebruiken. Houd er rekening mee dat, omdat de mat is omgedraaid, je de uitsparing in spiegelbeeld moet tekenen. Controleer dan ook altijd of je de uitsparing op de juiste plek hebt getekend door hem weer om te draaien en op de plek te leggen waar de mat moet komen te liggen.

STAP 3
Vervolgens draai je de mat weer om, dus met de rug van de mat naar boven. Leg de mat op een plek waar je de vloer niet kunt beschadigen met het Mattador-mes, of maak gebruik van een snijvaste plaat.

STAP 4
Snijd het stuk vervolgens voorzichtig uit met het Mattador-mes. Zorg ervoor dat het mes goed scherp is. Denk bij het snijden vooral aan je eigen veiligheid! Snij dan ook voorzichtig en stapsgewijs.

STAP 5
Als je het stuk hebt uitgesneden, kun je met een stofzuiger de snijranden schoonmaken. Leg de mat op de plaats waar hij moet komen te liggen en controleer of je het stuk juist hebt uitgesneden.

Moet je nog meer stukken of hoeken uit- of afsnijden, volg dan opnieuw bovenstaande stappen. Snijd alle afzonderlijke uitsparingen altijd een voor een!

BEKIJK ONZE MATTEN

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador

Onze klantenservice staat voor je klaar

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador