Gratis verzending
Hoge kwaliteit maatwerk uit Nederland
Binnen 5 werkdagen in huis
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd Thuiswinkel Zakelijk gecertificeerd
Menu
Menu
HomeOnderhoud van deurmatten

Onderhoud van deurmatten

Hoe houd je jouw Mattador mat net zo mooi als toen hij bij je bezorgd werd?

HOE ONDERHOUD JE JOUW MAT?

Iedere mat heeft zijn eigen behoefte als het om onderhoud gaat. Wist je bijvoorbeeld dat je sommige matten zelfs uit kunt wassen? Maar dat je dat met een andere mat absoluut niet moet doen? Om te zorgen dat jouw prachtige Mattador in perfecte staat blijft leggen we graag uit hoe je jouw mat het beste kan onderhouden.

Onderhoudstips
00:29

BEKIJK ONDERHOUD PER MAT

Droogloopmatten

Een droogloopmat moet regelmatig worden gezogen om het vuil uit de vezels te halen. Daarnaast zijn droogloopmatten zonder extra aangezette rubberranden machinaal wasbaar op 30 graden. Gebruik bij het wassen geen wasverzachter. Dit vermindert namelijk de vochtopname van de mat. Heb je een wasmachine met een capaciteit van 7-8 kg, dan kun je tot maximaal 1,5 m2 wassen. Een wasmachine met een capaciteit van 5 kg kan maximaal 1,2 m2 wassen. Grotere afmetingen matten moeten industrieel worden gewassen. Maak het filter van je wasmachine na het wassen schoon, want de mat kan pluizen loslaten. Was geen matten met elkaar die niet dezelfde kleur hebben. Droog de mat niet in het directe zonlicht om verkleuring te voorkomen.

Schoonloopmatten

Regelmatig schoonmaken met de stofzuiger. Eventuele vlekken verwijderen met kraanwater. Niet met een schuursponsje of iets dergelijks op de mat schuren. Voor zakelijk gebruik kunnen schoonloopmatten industrieel gereinigd worden, bijvoorbeeld met stofzuigers met roterende koppen.

Kokosmatten

Deze mat kun je het beste uitzuigen met de stofzuiger. Als er veel zand in de mat zit, kun je hem eventueel voorzichtig uitkloppen. Pas goed op dat de mat niet teveel gebogen wordt of er te hard tegenaan geslagen wordt, want dan breekt de rug van de mat. Een kokosmat is niet geschikt om buiten in een vochtige omgeving te leggen of schoon te maken met water, want dan gaat hij schimmelen.

Buitenmatten

Een buitenmat kan worden afgespoeld met water en zeep. Als je een hogedrukspuit gebruikt, kun je beter niet te dicht op de mat spuiten. Houdt minimaal 1,5 meter afstand. Laat de mat goed drogen als hij schoon is.

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador

Onze klantenservice staat voor je klaar

Maatwerk service voor deurmatten van Mattador